Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

8. ROČNÍK SOCIÁLNÍ CENY TILIA

Archiv

Jde zejména o osobnosti, které se o potřebné občany starají formou přímé péče v účelových sociálních, zdravotních nebo charitativních zařízeních, aktivní prací v neziskových sociálních a humanitárních organizacích. Jde o hrdiny všedních dní, kteří svojí obětavostí obohacují náš život.


Význam projektu umocňuje skutečnost, že záštitu převzali: hejtman Libereckého kraje a předseda Euroregionu Nisa Petr Skokan, senátor Parlamentu ČR MUDr. Karel Tejnora, poslanec Parlamentu ČR Cyril Zapletal, starostka Města Česká Lípa a zastupitelka Libereckého kraje Hana Moudrá a starostka Města Nový Bor Ing. Stanislava Silná. Projekt je realizován s finanční podporou měst Česká Lípa, Nový Bor, Kamenický Šenov, Doksy a Mimoň.


Reprezentativní je složení nominační komise, která z předložených nominací rozhodne o udělení ceny, kterou tradičně představuje originální keramický kachel se symbolikou podaných rukou z autorské dílny umělecké výtvarnice Jany Glaserové. Nominační komise, jmenovaná z řad významných osobností státní, samosprávné a neziskové sféry, působících v sociální, zdravotní či humanitární oblasti, bude pracovat pod předsednictvím starostky České Lípy Hany Moudré, nositelky čestné Sociální ceny Tilia. Členy nominační komise jsou: Mgr. Lubomír Šádek, předseda ČSPD Tilia, Ladislava Lahnerová, vedoucí Domu s pečovatelskou službou Česká Lípa, členka kolegia ČSPD Tilia, Ing. Blanka Fidrantová, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Česká Lípa, Bc. Milan Reichert, vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Nový Bor, Jitka Dočkalová, vedoucí Sociálního a školského odboru MěÚ Doksy, nositelka Sociální ceny Tilia, Lenka Dzurová, vedoucí Odboru sociálních věcí a školství MěÚ Mimoň, Klára Černá, vedoucí Domu s pečovatelskou službou Kamenický Šenov, PhDr. Zdeňka Zahrádková, předsedkyně Výkonného výboru Centra pro zdravotně postižené Libereckého kraje v České Lípě, nositelka čestné Sociální ceny Tilia, Eva Barkmanová, předsedkyně klubu onkologických pacientů a jejich přátel Českolipská Vesna, členka kolegia ČSPD Tilia, nositelka čestné Sociální ceny Tilia.


Dopisy se žádostí o nominace a předepsaný tiskopis zasílá ČSPD Tilia všem městským a obecním úřadům Českolipska a Novoborska, neziskovým organizacím činným v sociální, sociálně-zdravotní a humanitární oblasti a dalším subjektům. Nominace na Sociální cenu Tilia nutno zaslat nejpozději do 25. března 2008 na adresu: ČSPD Tilia, Na výsluní 2628, Česká Lípa 6 nebo elektronickou poštou na adresu: cspdtilia@atlas.cz. Informace z předchozích ročníků projektu včetně přehledu všech dosavadních nositelů cen a fotogalerie jsou obsahem webových stránek: www.volny.cz/cspdtilia.