Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Benefiční koncerty Aleše Brichty

Archiv

Výtěžek z koncertů bude využit na nutné opravy státem chráněné kulturní památky v malé obci na Úštěcku. Jedná se o kostel sv. Martina v obci Robeč. Kostel, který pochází ze 17 století a jeho poloha byla dominantou obce a blízkého okolí již od 11. století. Kostel již není Litoměřickou diecézí využíván a hrozí mu osud obdobných staveb tj. postupné chátrání a demolice. V kostele probíhají již tři roky koncerty vážné hudby a dne 5.5.2007 bude uskutečněn již třetí ročník. Po letošních větrných smrštích došlo k poškození střechy a je nutné provést nezbytné opravy, aby nedošlo k poškození, které by znamenalo následně vynaložení značných nákladů.


 Celkově se domníváme, že oslovením občanů či nabídnutím partnerské spolupráce společnostem, které působí v Severočeském kraji lze současný chátrající stav této chráněné památky a případně i jiných historických objektů zastavit, případně chátrání pozastavit do doby, než se podaří nalézt prostředky z účelových fondů měst, kraje a fondů Evropské unie. Úspěch našeho záměru uskutečnit dva benefiční rockové koncerty Aleše Brichty je do značné míry závislý na zajištění sponzorů a partnerů tj. finanční podpory podnikatelů a firem. Rádi bychom pro tuto akci získali generálního partnera, partnery a sponzory.


Obracím se na Vás jménem sdružení, které tyto koncerty pořádá s oslovením „Podpořte v rámci propagace své společnosti obnovu (či částečné opravy) kulturních památek Severních Čech“. Podporujme zachování kulturních památek, které reprezentují historii tohoto kraje. Naše sdružení nabízí partnerskou účast firmám a společnostem za uveřejnění reklamy a přímé prezentace Vaší společnosti na obou koncertech Aleše Brichty. Již dnes je připravována propagace v kulturních centrech v regionálních rozhlasových stanicích v regionálním tisku. Podpoříte tento záměr i Vy ? Vám jedincům děkujeme i za tip na partnery, kteří by podpořili tento záměr. Velice nás podpoříte i vlastní návštěvou, hromadným odkupem vstupenek, vylepení propagačních plakátů ve Vaší společnosti, oznámením v místním rozhlase a podobně. I tato podpora je pro náš záměr velice důležitá.


 Děkujeme Vám S úctou Miloslav Pytlík  Za sdružení za obnovu českého venkova Úštěcka a Snědovicka