Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Kontroverzní liberecký spisovatel vydal svůj čtvrtý román

Archiv

Kniha se od třech předchozích dílů liberecké tragikomedie liší pohledem na svět i hlavního hrdinu, kterým je padesátiletá místostarostka šedesátitisícového Starého Města. „Neznamená to ale, že jsem svět komunální politiky úplně vynechal. Snažil jsem se ji však včlenit do historických událostí, které hýbaly v posledních šedesáti letech celou Evropou, a dát jim optiku ženy, která se snaží být celý život nezávislá a svobodná,“ vysvětluje autor, který děje, události i postavy svých předchozích knih zasadil do Liberce konce dvacátého století, čímž vzbudil nelibost mocných tohoto města.



O obsahu jeho nové knihy píše vydavatel na záložce: Otýlie Baldová je deset let rozvedená, má dospělou dceru a mladého milence. Kvůli němu si chce nechat upravit poprsí, ale lékaři jí při předoperačním vyšetření najdou zhoubný nádor. Taková je expozice strhujícího románu, v němž autor nahlíží do hrdinčina soukromého a veřejného života, spolu s ní se vrací do minulosti, hodnotí křižovatky její existence a snaží se najít odpovědi na otázky, kdo a jak ovlivňuje život každého z nás.



 Autor představí svůj nový román 23. října 2007 na faře československé církve husitské  v Liberci (Nám. Českých Bratří) v 18 hodin.


--------------



 Jan Šebelka se narodil v roce 1951 v Děčíně. Vystudoval FAMU Praha, obor dramaturgie a scenáristika. Pracoval jako závozník, dělník, vychovatel a v letech 1993 až 2000 byl novinář. V roce 2001 vydal s astroložkou Alenou Kárnikovou knihu Kdy s lunou do postele. Ve stejný rok vyšel první díl jeho liberecké tragikomedie Případ spravedlivého vraha. Druhý díl Smrt podle Marka vyšel v roce 2002 (všechny Nakladatelství Erika, Praha). Na podzim 2003 třetí román s názvem Perpetuum mobile aneb Vládcové (Nakladatelství Bor, Liberec). Je spoluautorem knihy rozhovorů Petr Pávek: Mám vizi (Nakladatelství Dialog, 2004). Je členem Kruhu autorů Liberecka a Obce spisovatelů.