Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Máte zájem o práci v okrskové volební komisi?

Archiv

Nový senátor bude v Libereckém kraji volen v senátním volebním obvodu číslo 36 se sídlem Česká Lípa, který zahrnuje 74 obcí tohoto kraje. První den voleb hlasování začíná ve 14:00 hodin a končí ve 22:00 hodin, druhý den voleb začíná hlasování v 8:00 hodin a končí ve 14:00 hodin. Ke sčítání hlasů dojde bezprostředně po uzavření volebních místností. V případě konání druhého kola Senátních voleb se hlasování uskuteční ve dnech 24. a 25. října 2008 ve stejném čase jako při konání prvního kola voleb.


Na území České Lípy je celkem 47 volebních místností, ve kterých budou pracovat okrskové volební komise. Každá politická strana, politické hnutí a koalice, jejíž kandidátní listina byla zaregistrována pro volby do zastupitelstva kraje, může delegovat jednoho člena a jednoho náhradníka do okrskové volební komise, na neobsazená místa deleguje členy starosta.


Pokud máte zájem o práci v okrskové volební komisi na území České Lípy a nejste delegován politickou stranou, politickým hnutím nebo koalicí, jste občanem ČR a je Vám minimálně 18 let, zašlete nejpozději do 15. září 2008 svou přihlášku s uvedením jména a příjmení, bydliště, telefonního a emailového spojení buď na adresu Městský úřad Česká Lípa, nám. T. G. Masaryka 1, Česká Lípa, nebo na e-mail  hulinska@mucl.cz. S případnými dotazy se obracejte na Evu Hulinskou, telefonicky na čísle 487 881 167 či prostřednictvím výše uvedeného e-mailu. Do komisí budete delegováni dle pořadí, ve kterém jste se přihlásili. Členovi okrskové volební komise přísluší za výkon funkce, konají-li se současně volby do zastupitelstva kraje a do Senátu Parlamentu České republiky, zvláštní odměna ve výši 1.200,- Kč, odměna předsedy činí 1.500,- Kč, v případě konání druhého kola voleb do Senátu se tato částka zvyšuje o dalších 200,- Kč.           


V případě, že se člen komise všech jednání nezúčastňuje, obecní úřad celkovou výši odměny poměrně krátí. Upozorňujeme, že po novele zákoníku práce zaměstnanci při výkonu funkce člena okrskové volební komise nadále nepřísluší náhrada mzdy od zaměstnavatele, ale pouze pracovní volno v nezbytně nutném rozsahu, ledaže by se zaměstnavatel se zaměstnancem dohodli jinak.