Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Město chystá na první březen nové nařízení

Archiv

Podle článku 1 vlastník nemovitosti odpovídá za škody, jejichž příčinou byla závada na přilehlém chodníku, která vznikla znečištěním, náledím nebo sněhem, pokud neprokáže, že nebylo v mezích jeho možností tuto závadu odstranit, u závady způsobené povětrnostními situacemi a jejich důsledky takovou závadu zmírnit, ani na ni předepsaným způsobem upozornit.


Odstraněním závady ve schůdnosti se rozumí zametání s kropením, odstraňování bláta, odpadků a jiných nečistot, odklízení sněhu a posypávání náledí.


Z článku 2 citujeme: Vlastník nemovitosti je povinen odstranit závady ve schůdnosti na celé ploše chodníku, který přiléhá k nemovitosti. Problémy z noci jsou lidé povinni odstranit do desáté hodiny ranní. Závady vzniklé v průběhu dne jsou vlastníci nemovitostí povinni odstraňovat průběžně.


Co si o nařízení myslíte Vy, čtenáři? Nejsou některé chodníky příliš široké na to, aby se musely při sněžení uklízet na celé ploše? Není to nějaký komunistický přežitek uklízet sníh na cizím pozemku? Je šance, že budou chodníky na sídlištích aspoň občas uklizené? Kdo bude nařízení kontrolovat? Nevadí Vám, že nemalé procento občanů pobírá sociální dávky za nic a utrácí je v nálevnách, zatímco Vy od pěti uklízíte sníh, abyste od sedmi mohli vydělávat na daně?


Vyjádřete se, prosím, v diskusi nebo hlasujte v anketě.