Mimoňské slavnosti

Archiv
Verze pro tisk |

Nabitý víkend zahájí v pátek odpoledne taneční zábava pro seniory. V sobotu a v neděli budou návštěvníky v dostihovém areálu čekat závody, sázková kancelář, pro děti malá indiánská vesnice a atrakce (některé zdarma) a bohatá možnost občerstvení. Pro zpříjemnění přestávek mezi dostihy bude vyhrávat kapela Blue Jeans.


Co se týče dostihů jako takových: „V letošním roce se pokoušíme rozšířit počet dostihů o novinku letošního roku na české dostihové scéně a to je dostih klusáků pod sedlem (možná, že se podaří i jeden dostih klusáků se sulkami),“ řekl majitel hřebčína, p. Pulec.
Můžeme očekávat nějaké významné dostihové špičky?
„Vzhledem k tomu, že se k nám přestěhovala tréninková stáj Arslangireje Šavujeva, který je vlastně nejúspěšnější trenér, který trénuje v ČR tak doufám, že nějaký kůň z jeho stáje se dostihů zúčastní. Většina jeho koní má zahraniční majitele. Z významných jezdců se dá předpokládat účast současné naší špička, protože v tomto roce ani v sobotu ani v neděli jinde dostihy nebudou a tak si jezdci budou snažit získat body do šampionátu jezdců u nás v Mimoni. V čele s žokejem Janáčkem, který je u trenéra Neuberga zde v Mimoni.“


Sobotní večer bude patřit příznivcům oblíbené kapely Krucipüsk. Rockový nářez doplní ještě místní kapela AREA core, slovenská NOIR z partnerského města Nová Baňa a nakonec  Satisfucktion. Mimo to bude na 22. hodinu na koupališti připravena hasičská fontána na hudbu B. Smetany Vltava. Sobotní večer zakončí ohňostroj. V nedělní podvečer jsou návštěvníci zváni do kostela sv. Petra a Pavla, kde je čeká koncert středověkých a renesančních písní v podání skupiny Jagabab. Po oba dva dny je pro zájemce zdarma otevřen areál Božího hrobu a mohou také  vystoupat na  věž kostela sv. Petra a Pavla za krásným výhledem do kraje. To vše se uskuteční 7. – 9. srpna. Pořadatelé doufají, že počasí jim bude přát a návštěvníci dostihové poutě budou spokojeni. Více informací na www.mestomimon.cz.


Ing. Helena Jakešová
Vedoucí odboru kultury MěÚ Mimoň

Nahoru