Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Na Avatara v lepší kvalitě

Archiv

„Digitalizace našeho kina přispěje k rozšíření programové nabídky, zrychlí přístup k novým filmům a jistě rozšíří víceúčelové projekční zařízení,“ komentuje starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. Nové technologie dále umožní také využití alternativního obsahu jako například opery, lokální tvorby, videoart nebo dokumentů.


Zakázka na digitalizaci českolipského kina obsahovala dodávku vybavení včetně instalace a zprovoznění technologie kinosálu tak, aby plně odpovídal podmínkám digitálního standardu dle specifikace Digital Cinema Initiatives. Firma tak zajistí potřebné technické úpravy prostor, dodá technologie a sestaví celý systém tak, aby jednotlivé komponenty navrhovaného řešení i celý systém splňovaly požadavky specifikace DCI. Firma rovněž pro Českou Lípu zajišťuje potvrzení certifikace sálu kina dle specifikace DCI. „Předmětem plnění veřejné zakázky je rovněž dodávka, instalace a zprovoznění technologie pro přehrávání 3D obsahu a doplňujících AV technologií,“ doplnila vedoucí odboru rozvoje, majetku a investic Jolana Nebřenská. Digitalizaci kina v České Lípě provádí firma AV MEDIA, a.s., Praha 10. Celková cena díla se pohybuje ve výši 3.590.000,- Kč bez DPH.


„Městu Česká Lípa se na tuto akci podařilo získat dotaci,“ říká starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. „Rada Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie se rozhodla podpořit projekt „Digitalizace českolipského kina Crystal“ formou účelové dotace ve výši  1 250 000,- Kč,“ upřesnila starostka.