Na Liberecku by volby těsně vyhrála ODS

Archiv
Verze pro tisk |

Hranici pěti procent hlasů potřebnou pro získání parlamentního zastoupení by na Liberecku překonaly ještě TOP 09, KSČM, Věci veřejné a Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ), zjistil průzkum. Jeho výsledky zveřejnila ČT v souvislosti s dnešním speciálním vydáním svého diskusního pořadu Otázky Václava Moravce vysílaného z Liberce.


Stranu TOP 09 by podle průzkumu volilo 14,5 procenta, KSČM 12 procent, Věci veřejné 6,5 procenta a SPOZ pět procent voličů. Zelení ani lidovci by ve sněmovně pravděpodobně křesla nezískali. Průzkum zjistil, že Stranu zelených by v kraji volilo 3,5 procenta a KDU-ČSL dvě procenta lidí. Jiné strany v regionu by dostaly zhruba procento a méně hlasů.


Z průzkumu SC&C a STEM dále vyplývá, že v Libereckém kraji chtějí jít k volbám dvě třetiny oprávněných voličů. Určitě volit půjde 41 procent lidí, spíše ano 28 procent. O tom, že k volbám zcela určitě nepůjde, je přesvědčeno 14 procent lidí a 17 procent se domnívá, že spíše volit nepůjde.


Počtem voličů je Liberecký kraj druhým nejmenším volebním krajem. Ve dvousetčlenné sněmovně teď region zastupuje osm poslanců.


 

Nahoru