Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

Ocenění za režii získali domácí

Archiv

Víkendová soutěžní přehlídka amatérských divadelních souborů hrajících pro děti, kterou pořádá Kultura Nový Bor, s.r.o, nabídla svým divákům šest nejkrásnějších pohádek. Odborná porota rozdělila ocenění mezi novoborský a děčínský soubor. Domácí ochotnický spolek Nopoď získal ocenění za režii pohádky Ježibaby z Babína a za nejlepší mužský herecký výkon, který předvedl Michal Tretter.


Divadelní spolek Takydivadlo z Děčína si z Nového Boru odvezl ocenění za Pohádku z kufru, kterou porota ohodnotila za výtvarné pojetí a za nejlepší ženskou hereckou roli, kterou ztvárnila Andrea Kapalínová.


Děti si během víkendu plného pohádek mohly v městském divadle namalovat obrázek pod vedením zkušeného kreslíře Viktora Linharta či si zasoutěžit v různých disciplínách. Na konci přehlídky pro ně byla připravena spousta výher a sladkých odměn.


Odborná porota letos nenominovala žádný soubor na postupovou přehlídku Popelka Rakovník, ale poradila všem souborům i jednotlivým hercům v rozborových seminářích, co je potřeba vylepšit na příští rok.


Závěr přehlídky patřil inspirativní pohádce Kubula a Kuba Kubikula pražského divadla AHA!, která si získala srdce diváků nejen skvělými kostýmy a světelnými efekty, ale i parádními hereckými výkony Jarmila Škvrny a Vratislava Hadraby.