Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Otevření turistické sezony 2009 v Českém Švýcarsku

Archiv

Můžete tak navštívit za tzv. 1+1 vstupné (= cena jedné vstupenky  platí pro 2 osoby) nebo úplně zdarma  muzea a expozice (Dům českého Švýcarska v Krásné Lípě, Oblastní muzeum v Děčíně,  Muzeum Tadeáše Haenkeho v Chřibské, Muzeum psacích strojů v České Kamenici), rozhledny a vyhlídky (vyhlídka Pravčická brána ve Hřensku, rozhledna Jedlová u Jiřetína pod Jedlovou, rozhledna Dymník v Rumburku, rozhledna Vlčí hora v Krásné Lípě, rozhledna Tanečnice v Mikulášovicích) nebo navštívit Zoologickou zahradu v Děčíně a Edmundovu (Tichou) soutěsku ve Hřensku.
 Speciální program pro tento den připravil např. Zámek Děčín s názvem „Víkend s vojáky aneb šedesát let pobytu čtyř armád na děčínském zámku.  U našich saských sousedů v Nationalparkzentrum v Bad Schandau  se můžete zapojit do akce s názvem Slavnosti vlny, kde se vše točí okolo zpracování ovčí vlny.
Pro zájemce o  sport  připravil  například golfový areál v Janově ukázky této hry a  prodejna outdoorového sortimentu HUDY Sport ve Hřensku slevuje tento den 10% na veškerý sortiment svého zboží.
Pro snadnější dostupnost turistických cílů je na tento den připravena i turistická doprava, která bude jezdit také za zvýhodněné vstupné:


• Turistická autobusová linka národním parkem České Švýcarsko na trase
Děčín – Hřensko – Mezní  Louka -  Mezná – Vysoká Lípa – Jetřichovice – Chřibská -  Rybniště – Doubice – Kyjov – Krásná Lípa. Jezdit bude za zvýhodněné celodenní  jízdné pro dospělého 40 Kč/den, děti do 15 let  a důchodci zdarma.


• Loď Poseidon  - plavba na Labi na trase Děčín -  Hřensko a zpět (jízdné 1+1, např.zpáteční jízdenka pro 2 osoby stojí 180 Kč)


• Nationalpark-Express: na trase Königstein – Hřensko – Mezná opět za zvýhodněné vstupné 1+1


Kompletní jízdní řády a seznam otevřených turistických míst za zvýhodněné ceny najdete na www.ceskesvycarsko.cz.


Tuto akci organizuje obecně prospěšné společnost České Švýcarsko  se svými partnery a  je podpořena  Evropským fondem pro regionální rozvoj: Investice do vaší budoucnosti.