Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Rezignace na členství v redakční radě Městských novin

Archiv

Vážená paní starostko,


          rezignuji na členství v Redakční radě Městských novin z těchto důvodů:


1. Již od počátku působení v RR  MN jsem měla výhrady k jejich obsahu. Týkaly se především skutečnosti, že v tomto periodiku postrádám prostor pro alternativní názory zastupitelů  města a především občanů. Jsem přesvědčena, že redakce Městských novin musí v tomto směru vyvíjet vlastní aktivitu a jednotlivé skupiny obyvatel České Lípy oslovovat.


2. V periodiku dle mého názoru převažují texty, které jsou cíleně vybírány tak, aby prezentovaly práci radnice v tom nejlepším světle. Radniční periodika jsou financována z veřejných prostředků, proto ani s tímto postupem nesouhlasím.


3. Několikrát jsem upozorňovala na existenci občanského sdružení Oživení, jehož členové se zabývají úrovní radničních periodik v celostátním měřítku. Členům RR jsem poskytla základní pravidla tvorby periodika a požadovala jejich vyjádření. Žádnou zpětnou vazbu jsem až na výjimky nedostala.


4. Alternativní názory na práci RR a na samotný obsah MN vyjádřili též mí kolegové pan Tomasch a Mgr. Žatecká. Ani o jednom z těchto podnětných návrhů jsme během mé přítomnosti na setkáních RR nejednali.


5. Z jednotlivých setkání RR se nepořizuje zápis, tudíž práce tohoto uskupení se neustále pohybuje v rovině neformálního přátelského pohovoru, což dle mého názoru existenci RR zpochybňuje.


     Na základě výše uvedených důvodů jsem usoudila, že mé další působení v Redakční radě Městských novin ztrácí smysl, protože se neztotožňuji s názory na její fungování s většinou jejích členů. Žádám Vás proto o přijetí mé rezignace.



  S pozdravem Mgr. Pavlína Lomičová