Setkání mistrů v Sosnové ozdobí rallyeový mistr světa Loeb

Archiv
Verze pro tisk |

Závěru motoristické sezony se totiž zúčastní i šestinásobný mistr světa v automobilových soutěžích Sébastien Loeb, který předvede exhibiční jízdu se svým mistrovským továrním Citroënem C4 WRC.


Na startu budou mimo jiné Roman Kresta, novopečený mistr republiky, i juniorský mistr světa a vicemistr světa kategorie PCWR Martin Prokop, který jako jezdec Citroënu svým úspěchem výrazně pomohl k Loebově premiérové návštěvě v Česku.


Francouz přijede v pátek, kdy ho čekají sponzorské povinnosti a setkání s novináři. V sobotu pojede se svým Citroënem C4 v kategorii WRC, v níž mu bude soupeřem s druhým vozem této specifikace Škodou Fabia WRC vicemistr republiky Václav Pech. Jeho souboj s Loebem by měl být vyvrcholením Setkání mistrů, do kterého je přihlášeno více než 40 jezdců rallye, rallyekrosu a autokrosu.


Kresta s Peugeotem 207 S2000 obohatí skupinu produkčních vozů, v níž patří k největším favoritům na vítězství. Prokop usedne do Mitsubishi Lancer Evo IX v kategorii Rally N4 a jeho soupeři budou se stejnými vozy otec a syn Semerádovi, Pavel Valoušek, Karel Trojan nebo Daniel Běhálek, který jako jediný startuje se Subaru Impreza.


Setkání mistrů se uskuteční na paralelně rozdělené trati, kde se spolu utkají vždy dva jezdci, kteří si v polovině vymění strany díky přemostění. Do finále se vyřazovacím způsobem probojují dva nejlepší v každé kategorii. Ti se pak utkají o celkové vítězství.


Sobotní program začne v 8:00 zahřívacím tréninkem a pokračuje od 9:15 rozjížďkami všech kategorií. Finálové jízdy WRC začínají v 11:30 a od 13:30 je připraveno finále kategorií produkční vozy, historické automobily, autokros a rallyekros.

Nahoru