Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Silvestrovské výjezdy záchranné služby

Archiv

31. 12. 09
Mezi dvacátou hodinou a půlnocí byli ošetření tři muži, kteří požili alkohol a byli nalezeni ležící na veřejných prostorách. Dva byli dopraveni do nemocnic, třetí odmítl transport. V půl desáté večer byla ošetřena ve Vysokém nad Jizerou mladá lyžařka s lehkým poraněním dolní končetiny.


1.1. 2010
Do sedmé hodiny ranní posádky ZZS LK přijaly kolem 85 výzev k výjezdům do terénu i domácností. Zhruba 10% z nich bylo hlášeno jako úraz, ale na místě události nebyl nalezen žádný člověk. Tak vypadal i první výjezd hlášený v Liberci jednu minutu po půlnoci. Asi 20% výjezdů bylo uskutečněno k jiným indikacím, převážně onemocněním. Ohňostroje a petardy způsobily pouze čtyři lehká zranění. Zásahy záchranářů proběhly mezi čtvrt na jednu a jednou hodinou.


· Turnov náměstí: 29letá žena dostala zásah do oka petardou. Odvezena byla do Liberce na oční ambulanci.
· Dolní Rokytnice: 64letému muži vybuchla petarda v ruce a způsobila mu lehké poranění.
· Dolní Rokytnice: 41letému muži vletěl při střílení kousek petardy do oka. Po ošetření byl pacient na vlastní žádost ponechán na místě.
· Dolní Maxov: 47letý muž byl vybuchnutou petardou zasažen do oka. Byl odvezen k dalšímu ošetření.


Od půlnoci do tří hodin… jen některé výjezdy:
· Modřišice: 15letý mladík nalezen spící na lavičce na zastávce, opilý. Skončil v turnovské nemocnici.
· Hrádek nad Nisou: Podnapilý 45letý muž upadl na ledě a s lehkým poraněním hlavy byl odvezen na ambulanci KNL.
· Hodkovice nad Mohelkou - diskotéka, 2 pacienti: 25letý muž byl asi strčen druhou osobou a prošel skleněnou výplní. S vícečetnými zraněními horní a dolní končetiny byl transportován do liberecké nemocnice.
16letý mladík byl nalezen ležící venku, byl opilý a podchlazený. S poruchou vědomí byl také transportován do liberecké nemocnice.
· Cvikov: napaden 27letý muž. S lehkým poraněním hrudníku byl odvezen
do českolipské nemocnice.
· Liberec: 23letý opilý cizinec byl s lehkým poraněním hlavy po pádu odvezen
na ambulanci KNL.
· Liberec: mladý muž nalezen ležící na zemi. Postupně se probral k vědomí, přiznává
alkohol a nejeví žádné známky zranění. Ošetření a odvoz odmítá.
· Česká Lípa diskotéka: 20letý muž upadl a způsobil si středně těžký úraz obličeje. K ošetření byl odvezen na ambulanci českolipské nemocnice.
· Cvikov: 20letý muž byl napaden skupinou lidí a mlácen do hlavy. Se středně těžkým zraněním hlavy byl odvezen do českolipské nemocnice.
· Benecko: lehce opilý 27letý muž spadl při jízdě po zábradlí. S lehkými poraněními hlavy ho sanita odvezla do jilemnické nemocnice
· Semily: 19letý muž byl nalezen na ulici. Zpočátku nereagoval na oslovení, měl lehké poranění hlavy a z dechu byl cítit alkohol. Skončil v nemocnici v Semilech.
· Liberec: bitka v restauraci v centru města, 18letý muž kopnutý botou do obličeje. S lehkými poraněními byl odvezen na ambulanci KNL.
· Česká Lípa - diskotéka: 19letý muž napaden pěstmi. S lehkými poraněními obličeje byl odvezen na ošetření na ambulanci NsP ČL.
· Pěnčín: podnapilý 18letý muž byl nalezen ležící na silnici, promočený od deště, dech cítit po alkoholu. Se středně těžkým poraněním dolní končetiny byl odvezen do Turnova.
· Mimoň: 20letý muž napaden a několikrát udeřen pěstí do obličeje. Se středně těžkým zraněním obličeje byl transportován do českolipské nemocnice.
· Česká Lípa: 41letý opilý muž nalezen ležící na zemi, nepamatuje si, co se stalo. S lehkými poraněními v obličeji byl odvezen k ošetření na ambulanci.
Mezi třetí a šestou hodinou ranní vždy asistoval alkohol:
· Dolní Maxov: 21letý muž se pral a bouchl rukou do skla. Způsobil si středně těžké zranění s velkým krvácením a byl transportován do jablonecké nemocnice.
· Jablonec nad Nisou: 36letý muž byl napaden v restauraci a s lehkým poraněním hlavy byl odvezen k dalšímu ošetření na ambulanci.
· Chrastava: 21letý muž napaden a odvezen s lehkým poraněním hlavy.
· Zákupy: 22letý muž, při rvačce utrpěl vícečetná lehká poranění v obličeji. Odvezen sanitou na ambulanci českolipské NsP.
· Liberec: 28letý muž rozbil rukou skleněnou výplň a způsobil si středně těžké poranění horní končetiny. Skončil také v nemocnici