Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Starostka ocenila českolipské děti

Archiv

„Tento čas je nejenom dobou, kdy je pro všechny naše občany v rámci slavností připraven zajímavý kulturní program, ale je to také doba, kdy vzpomínáme a ohodnocujeme ty, kteří si nějakým způsobem zaslouží pozornost, kteří našemu městu nějak přispěli. K těmto lidem patří také děti, každá českolipská škola proto nominovala jednoho ze svých řad žáků, kteří si takovéto ohodnocení zaslouží,“ komentovala starostka města Česká Lípa Hana Moudrá, která nezapomněla říci, že si váží nejen vědomostí, šikovnosti a fantazie dětí, ale také toho, jakým způsobem se k sobě dokáží chovat.


Kompletní přehled oceněných žáků:


Šárka PEINLOVÁ, Východní 2609, 9.C Výborná žákyně, po prázdninách půjde studovat na gymnázium; úspěšně reprezentovala školu na různých soutěžích a olympiádách, dlouhodobá členka školního pěveckého sboru. Zájmy: sport (stolní tenis), sborový zpěv, výtvarné umění


Michaela URBANOVÁ, Jižní 1827, 9. A Bude studovat na gymnáziu, velmi zodpovědná, pilná, pečlivá a svědomitá žákyně s příkladnou pracovní morálkou a velmi pozitivní povahou.


Martina PLEŠINGEROVÁ, Partyzánská 1050 9.A Budoucí studentka gymnázia, vždy s výborným prospěchem, bezkonfliktní povaha; vždy skvěle reprezentovala školu ve sportovních i znalostních soutěžích, zapojila se do práce v třídní samosprávě.


Jan PAVLAS, Manušice 41, 9.B Během povinné školní docházky vždy výborné známky, dosáhl vynikajících výsledků v testech CERMAT, úspěšně reprezentoval školu ve fyzikální olympiádě i v různých sportovních soutěžích. Jeho chování je i mimo školu příkladné Věnuje se karate a historickému šermu; rád čte a jeho oblíbeným literárním žánrem je sci-fi..


Jan BEROUNSKÝ, Zámecká 9, 4.C Projevil duchapřítomnost a schopnost správně reagovat, a tím zachránil spolužákovi život. Jeho spolužák Dan Janata spadl ze stromu zhruba z výšky 5 m, utrpěl otřes mozku a byl v bezvědomí. Zatímco ostatní děti utekly nebo bezradně postávaly, Honza běžel pro dospělé, kteří přivolali lékařskou pomoc. 


Jiřina BANDÍKOVÁ, Pod Holým vrchem 2499 9.A Velmi slušná ochotná dívka s výborným prospěchem, mezi spolužáky oblíbená, velmi aktivní. Vždy se podílela na přípravě školních i mimoškolních akcí (soutěže, olympiády, akademie) a aktivně a úspěšně se jich účastnila. Je to nesmírně citlivé a ohleduplné děvče s otevřenou povahou, vstřícné a spontánní při jednání s lidmi a vnímavé vůči přírodě a životnímu prostředí. Ráda poslouchá moderní hudbu.


Jozefína EICHLEROVÁ, Okružní 2087, 9.B Od září bude studovat na gymnáziu, výborná žákyně, zúčastnila se úspěšně i matematické olympiády, více však inklinuje k humanitnímu zaměření. Projevuje výtvarné, hudební i literární nadání. Několikrát vyhrála oblastní kolo pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek a postoupila do celostátního finále v Karlových Varech, kde se letos v březnu umístila jako třetí. Zúčastnila se též literární soutěže vyhlášené městem Česká Lípa o pověst, pohádku či báji vztahující se k počátkům našeho města a její práce byla vyhodnocena jako nejlepší.


František KROUPA, Liberecká 21 7.C Kromě výborného prospěchu i chování se aktivně účastní veřejného dění ve své věkové kategorii – je předsedou žákovské samosprávy a členem zastupitelstva dětí a mládeže v České Lípě.


Aneta BRABCOVÁ, Pražská 2882 8.B Vynikající žákyně - pracovitá, ochotná, přátelská. Členka Sportovního střeleckého klubu Manušice, v roce 2006 získala titul Mistryně ČR a vyhrála český pohár mládeže ve sportovní střelbě v kategorii dorostu, v letošním roce je mistryní ČR kategorie juniorek ve vzduchových zbraních a v březnu se zúčastnila mistrovství Evropy ve Francii.


Tomáš BURDA – 5. ročník speciální školy – oddělení pro autistické žáky Díky značnému úsilí dosahuje i přes své postižení artismem výborných školních výsledků. Projevuje výrazný výtvarný talent, reprezentuje školu na mnoha výtvarně zaměřených soutěžích a přehlídkách, většina jeho obrazů je inspirována motivy Prahy. Jeden z jeho obrazů byl vybrán do aukce žákovských prací, které budou vydraženy v aukci během letošních městských slavností.