Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Terciáni zabodovali

Archiv

Projekt nesl název Music helps us live a byl společným dílem uitelek Homolové, Pazourkové a Kadlecové. Na projektu pracovali studenti tercie A  a ilustrace jednotlivých písní a jejich prezentace probíhala ve třídě kvarta B. Dívky zazpívaly publiku část řecké písně, kterou se během projektu naučily.


Kromě tohoto úspěchu si zástupci školy odvezli ještě dva certifikáty kvality za loňský projekt s Lotyšskem, nazvaný New  friends-new pictures of Europe /loňská kvarta B/ a za projekt stále probíhající se Slováky, který se jmenuje Neighbours /sekunda B- angličtináři N. Kadlecové/


Skupinu doprovázeli do Prahy ředitel Stanislav May a Naděžda Kadlecová. "Jsme rádi, že během tří let od spuštění programu eTwinning se naše škola dostala na samotný vrchol v celé zemi a získala ocenění největší. Gymnázium Česká Lípa je mezi lidmi, kteří pracují v programu eTwinning, zárukou kvality nejen v Čechách, ale i v Evropě," prohlásila hrdě Naďa Kadlecová.


Na škole se rozbíhají další projekty. Jedním z nich bude biologický projekt paní učitelky Lenky Tulkové a studentů ze tříd sekunda A a několika zástupců sekundy B. Projekt nese název Let´s go out into the nature.