Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Tiskové prohlášení MO LOK-SČL

Archiv

Zástupci odborových organizací působících na půdě NsP se zúčastnili výběrového řízení, během kterého měl každý přihlášený uchazeč možnost zhodnotit aktuální situaci NsP a představit své plány, jak si další osud NsP pod svým vedením představuje. Nově jmenovaný generální ředitel NsP MUDr. Petr Chmátal, Ph.D. se do výběrového řízení nepřihlásil a jeho odpovědi na tiskové konferenci 27.8.09 pořádané u příležitosti jeho jmenování do této významné funkce svědčily o skutečnosti, že o současném stavu NsP ani o jejích perspektivách jasnou představu nemá, navzdory tomu, že dle vyjádření předsedy dozorčí rady NsP a krajského radního Zdeňka Bursy jednání s MUDr. Petrem Chmátalem, Ph.D. o případném jmenování do funkce generálního ředitele NsP probíhala.


Obavy vyvolává nejen absence konkrétních znalostí nového generálního ředitele NsP o současném stavu NsP a jasné představy o její další budoucnosti, ale i neskrývaný blízký vztah nového generálního ředitele NsP k bývalému členu vedení NsP JUDr. Stanislavu Cenkovi, který byl ze své funkce odvolán pro závažná hospodářská pochybení a výběrového řízení na funkci generálního ředitele NsP se zúčastnil s vizí, že v případě svého úspěchu MUDr. Petra Chmátala, Ph.D. jmenuje svým náměstkem a ředitelem pro zdravotnické obory.


Stejně tak nově jmenovaný náměstek generálního ředitele a finanční a ekonomický ředitel NsP ing. Martin Říha byl součástí personálního plánu JUDr. Stanislava Cenka a to na funkci, do které byl nyní i jmenován. MO LOK-SČL cítí intenzivní spoluodpovědnost nejen za další osud NsP, ale zejména jejích pacientů a zaměstnanců. Proto bude pečlivě sledovat počínání nového vedení NsP a na každý případný odborný či ekonomický propad s hrozbou negativního dopadu i na pacienty a zaměstnance reagovat legitimní obranou na odpovídající úrovni.


Za předsednictvo MO LOK-SČL Česká Lípa MUDr. Vratislav Škoda MUDr. Radek Havlas MUDr. Lenka Kocinová