Uzavření mostu zkomplikuje dopravu v Zahrádkách

Archiv
Verze pro tisk |

Objízdná trasa bude značena přes Jestřebí a Provodín, autobusy linkové dopravy budou jezdit přes obec Zahrádky, řekl dnes Pavel Slavík z krajského odboru dopravy.


Silnice I/9 slouží jako spojnice z České Lípy na Doksy a Mladou Boleslav a také na Mělník a dál na Prahu, denně po ní projede více než 10.000 automobilů. Rekonstrukce mostu v Zahrádkách začala letos v létě. "Opravuje se most a opěrná zeď, zatím je opravena polovina mostu a dokončuje se nový povrch," řekl dnes ČTK Jan Stach z Ředitelství silnic a dálnic v Liberci. Na zimu musí být silnice plně průjezdná, aby bylo možné zajistit zimní údržbu. V příštím roce ale budou práce pokračovat na druhé polovině mostu. "Celkem přijde jeho rekonstrukce na 20 milionů korun," dodal Stach.


Rekonstrukce mostu v Zahrádkách není jedinou stavbou na frekventované silnici I/9. U nedaleké Sosnové se staví mimoúrovňová křižovatka na obchvatu, který v budoucnu odvede dopravu mimo zástavbu v Novém Boru a České Lípě. Křižovatka za tři čtvrtě miliardy korun má být hotova v příštím roce. "Dopravní omezení tam už skončila, staví se mimo komunikaci, takže dopravu v současné době už nic nekomplikuje," poznamenal Stach.


V Libereckém kraji čekají komplikace na řidiče na silnici I/13 u Bílého Kostela na Liberecku, kde se také opravuje most a staví mimoúrovňová křižovatka. Největší omezení jsou ale na silnici I/14 z Jablonce nad Nisou na Tanvald, kde je stále na čtyřech úsecích v Lučanech a ve Smržovce doprava svedena na polovinu vozovky a řízena semafory. "Do konce listopadu by ale i tam měly práce skončit," řekl Stach. Silnice musí být v zimě plně průjezdná, v příštím roce tam ale práce budou pokračovat. Rekonstrukce silnice by měla příští rok na podzim skončit, stát bude 400 milionů korun.


 

Nahoru