V České Lípě vydělají na přesunu ambulance pacienti i nemocnice

Archiv
Verze pro tisk |

Začne tam sloužit v pondělí, zatím se nachází o mnoho dál - až ve třetím patře polikliniky. ČTK to dnes řekl mluvčí nemocnice Petr Pokorný.


"V pohotovostní chirurgické ambulanci budou lékaři ve všední dny od 15:30 do 07:00 hodin a nepřetržitě v sobotu, v neděli a během státních svátků," konstatoval Pokorný. Běžná chirurgická ambulance zůstane ve všední dny od rána do odpoledne ve třetím patře polikliniky.


"Místnost pro pohotovostní chirurgickou ambulanci není bohužel tak velká, aby stačila i pro velké množství pacientů přicházejících ve všední dny od rána do odpoledne," vysvětlil mluvčí.


Pohotovostní chirurgická ambulance ošetřuje většinou pacienty s lehčími zraněními. Podle Pokorného ale i jim vadila dlouhá cesta do třetího patra polikliniky - byť využívali výtah. "Díky přesunu ambulance k hlavnímu vchodu uzavřeme o víkendech celou polikliniku a ušetříme na vytápění i na ostraze," upozornil Pokorný. Do polikliniky se někdy stahují bezdomovci a míří tam rovněž zloději. Nedávno si tam prý jeden počkal na zdravotní sestru, přišel k ní a sebral jí z košíku peněženku s doklady a platební kartou.


Pro pohotovostní chirurgickou ambulanci vybrala nemocnice málo využívanou místnost vedle centrálního příjmu pacientů. "Její přestavba nás vyšla levně," podotkl Pokorný. Z ambulance není daleko do sádrovny.


Českolipská nemocnice slouží oblasti s přibližně 110.000 obyvateli. Ročně lékaři hospitalizují okolo 20.000 pacientů, dalších několik set tisíc lidí projde ambulancemi.

Nahoru