V Kamenickém Šenově odvolali starostu a městskou radu

Archiv
Verze pro tisk |

Hlavním důvodem bylo špatné hospodaření a ztráta důvěry. Píše o tom dnešní Právo, o případu informuje i Českolipský deník. Raiter dnes řekl, že argumenty proti němu jsou vylhané.


"Hospodaření města řídí zastupitelstvo a schvalovalo všechny úvěry a další důležité kroky v Kamenické Šenově. Jako starosta jsem mohl rozhodovat o částkách do 3000 korun. Členem zastupitelstva jsem zůstal a už teď se připravuji na komunální volby v příštím roce. V nich se ukáže, koho obyvatelé ve vedení města chtějí," prohlásil Raiter.


Novým starostou zastupitelé zvolili Jaroslava Andrysíka (ODS) a místostarostkou Jitku Bouchalovou (ODS). Podle Práva vadila většině zastupitelů neochota bývalého vedení města řešit problémy s investičními akcemi, které se projevily během posledního půl roku.


Zastupitel Jan Marek (nezávislý za ČSSD) prohlásil, že se při stavbě domu s pečovatelskou službou "prošustrovaly" peníze. "Pochybné fakturace nyní vyšetřuje policie," dodal Marek. Raiter upozornil, že výstavbu domu s pečovatelskou službou prověřovaly čtyři kontroly a při žádné z nich se nenašly nedostatky.


Nezávislý zastupitel Zbyněk Jech označil rozpočet města za naplněný. "Musíme se dál zadlužovat, ale už nám nikdo nechce dát úvěr," prohlásil Jech. Podle Andrysíka bude muset Kamenický Šenov začít šetřit.


 

Nahoru