Dnes je 22. 09. 2024
svátek má Darina

Výstava vánočních stromků a historických panenek v Chrámu Pokoje v Hrádku nad Nisou

Archiv

Výstava stala nedílnou součástí každoročního hrádeckého adventního cyklu „Cesta za hvězdou“, a přesto můžeme každoročně vidět novou originální výzdobu z rukou dětí mateřských i základních škol a spolků z Čech, Německa i Polska.
Letošní výstavu také obohatí výstava historických panenek ze sbírky paní Vlasákové. Ten, kdo se přijde na výstavu podívat, může dát hlas nejhezčím stromkům a pomůže tak pořadatelům vybrat nejkrásnější vánoční stromek výstavy.


Vernisáž se koná v pátek 11. prosince 2009 od 18 hodin. Na programu je vystoupení hudební skupiny ARIES z Liberce, jejíž rytmická hudba si získá srdce každého posluchače. Oblíbená výstava bude pro veřejnost otevřena v sobotu a v neděli od 14:00 do 16:00, v pondělí a úterý je určena návštěvníkům škol a školek.


Přijďte načerpat inspiraci pro váš vánoční strom a prožít výjimečný adventní večer s přáteli.


Tato výstava proběhne v rámci projektu „Společný život v Trojzemí“,  který je zaměřen na podporu přeshraniční spolupráce spolků a sdružení a na zapojení osob s handicapem. Setkání je podpořeno z „Fondů malých projektů Operačního programu přeshraniční spolupráce Cíl 3“ prostřednictvím Euroregionu Nisa.
V rámci tohoto projektu je letos připraveno ještě zajímavé setkání:
Novoroční pozdrav v láhvi po řece Nise – 30. 12. od 15:00 hodin setkání na české straně bodu Trojzemí a následné posezení, kdy budete moci poznat vánoční zvyky v Trojzemí.



11. 12. v 18.00 vernisáž s hudebním doprovodem souboru ARIES. Otevřeno bude 12. - 13.12. od 14:00 do 16:00 hodin a 14. - 15.12. dle domluvy pro školy.